СТРАНИЦИ

Президентът Радев поздрави акад. Трайков за избирането му за Председател на Съвета на ректорите

Президентът Румен Радев поздрави новия председател на Съвета на ректорите на висшите училища у нас, акад. Лъчезар Трайков, дмн по повод избора му на отговорния пост. „Гласуваното високо доверие е свързано с много нови очаквания и отговорности“, посочва президентът в поздравлението си.

Държавният глава изтъква, че представените от ректора на МУ-София приоритети и визия за посоката на работа в предстоящия му мандат могат да укрепят единството на академичната общност в цялата страна, както и да дадат нов тласък на амбицията за достигане на нивото на най-реномираните висши училища в Европа и света.

„Съветът на ректорите има силата и волята да бъде автентичен представител на всички български висши училища“, подчертава президентът. Той изразява надежда, че като един от основните стожери на традициите на българското висше образование, съветът ще има възможност да обедини усилията за създаване на нови, иновативни форми и условия, които да привличат и задържат българските и чуждестранните студенти, и да насърчават младите учени да се обучават и развиват в България.