СТРАНИЦИ
Проф. Воденичаров получава наградата си

Проф. д-р Цекомир Воденичаров, дмн с престижна награда за цялостен принос в медицината 

Създателят, първи декан и патрон на Факултета по обществено здраве към МУ-София, проф. д-р Цекомир Воденичаров, дмн бе отличен с голямата награда за цялостен принос в медицината на престижния международния конкурс BALKAN MEDICAL AWARDS 2024, който се проведе за девети път в София на 05.07.2024г.. Номинацията на проф. Воденичаров е направена от Софийския комитет на БЛС, а наградата връчи зам.-председателя на УС на Софийската колегия, д-р Ваньо Витков.

Под научното ръководство на големия лекар, учен и ерудит проф. Воденичаров са защитили докторски дисертации и дипломни работи десетки утвърдени през годините ръководители на здравни организации, политици и експерти специализирани в сферата на здравеопазването. Той е носител на редица престижни награди за научна, експертна, преподавателска и обществена дейност: почетни знаци „Златна Панацея“ и „Ескулап“ на МУ-София, Златен медал на Министерство на здравеопазването, Почетен знак на Български лекарски съюз, Златен медал за заслуги от Български червен кръст и други.

проф. Воденичаров благодари за наградата

Посланието, което проф. Воденичаров отправи от сцената към всички лекари беше: „Да са умерени във всичко, но да са ненаситни в стремежа си към повече знания, за да могат да се доближат към разшифроването на тайната, наречена „живот“ „. Той се обърна с пожелание и към преподавателите в медицинските университети: „Да преподаваш значи да вдъхновяваш. Нека вдъхновим нашите студенти да учат повече, да работят повече, да мечтаят повече, за да станат нещо повече!“.

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева изпрати поздравителен адрес до организаторите и наградените: „Поздравявам всички призьори за приноса им към развитието на сектора и не се съмнявам, че техният пример ще привлече много млади хора към благородната лекарска професия“.

Партньори на форума под мотото „Ролята на превенцията в здравеопазването“ са големи професионални организации от всички сфери на медицината. Организатори на събитието са Global Media, част от международната платформа Global Leaders, и агенция VIP COMMUNICATION PR.