СТРАНИЦИ

Проф. Валентина Петкова пред БНР за връчването на званието Доктор хонорис кауза

„За нас е голям празник днес, защото имахме удоволствието да връчим поредното почетно звание „Доктор хонорис кауза“ на проф. д-р Ханс Хенкес. Ние сме много горди, че той беше наш гост и прие да получи това звание“, каза в ефира на Радио София зам.-ректорът на Медицинския университет в София проф. Валентина Петкова.Проф. Ханс Хенкес е световноизвестен неврорентгенолог и е в топ три на неврорентгенолозите в Европа. Той е в България по покана на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, откъдето беше номиниран за званието „Доктор хонорис кауза“ на Медицинския университет – София. Номинацията е заради приноса му в обучението и подкрепата на български специалисти.
Проф. Петкова уточни, че учебната година в Медицинския университет ще бъде открита официално на 27 септември. Обучението ще бъде хибридно – лекциите ще се провеждат онлайн, а практическите упражнения – присъствено.
Ако чуждестранните студенти имат затруднения да влязат в страната, заради Covid ограничения, ще имат възможност да посещават онлайн и практическите упражнения. За тях са подготвени филми на всички практически упражнения, каза проф. Валентина Петкова.

Подробности можете да чуете в звуковия файл