СТРАНИЦИ

ПУБЛИЧНА ЛЕКЦИЯ НА ЯПОНСКИЯ НОБЕЛОВ ЛАУРЕАТ ПО ФИЗИОЛОГИЯ И МЕДИЦИНА ПРОФ. ШИНЯ ЯМАНАКА

Министерството на образованието и науката, в сътрудничество с Българската академия на науките и с подкрепата на посолството на Япония в София имат удоволствието да Ви поканят на публична лекция на японския Нобелов лауреат по физиология и медицина проф. Шиня Яманака на тема: „Индуцирани плурипотентни стволови клетки – нова ера в медицината“. Професор Яманака е директор на Център за изследване и приложение на плурипотентни стволови клетки в университета в Киото.

Лекцията ще се проведе на 20 август от 11 ч. в зала „Проф. Марин Дринов“ (Голям салон) на Българската академия на науките (София, ул. „15-ти ноември“ №1). На официалната церемония преди лекцията проф. Яманака ще бъде удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на БАН.

Желаещите да присъстват на лекцията следва да се регистрират като изпратят имейл със своите имена, длъжност (функция) и факултет, която представляват, на следните електронни адреси: z_georgieva@mon.bg и stoycheva@cu.bas.bgСрокът за регистрация е 10 август (петък) 2018 г.