СТРАНИЦИ
групова снимка на партньорите в Скьовде

Работна среща на партньорите в Скьовде, Швеция

Тази седмица в Скьовде, Швеция се събраха представители на някои от висшите учебни заведения, част от Европейския университет INGENIUM. Срещата бе по проект Boosting Ingenium for Excellence, BI4E, който включва осем университета от алианса. BI4E се фокусира основно върху сътрудничеството и обмена на опит между институциите за висше образование, около научните изследвания и иновациите, предприемачеството и сътрудничеството.

Програмата включваше презентация от Микаел Ейдебек, заместник-ректор по интернационализацията на университета в Скьовде и домакин на срещата. Той представи организационната структура, функцията на ректора, институциите и различните образователни области в университета.

Представителят на Медицински университет – София г-жа Магдалена Каснакова, експерт от отдел „Международна интеграция и проектно финансиране“ сподели веднага след презентацията своите впечатления: „Получихме ценна информация за университета и как той е организиран. Да, има разлики, но има и доста прилики между университета в Скьовде и нашия университет в София. Имаме приблизително същия брой студенти, но при нас 60 процента от студентите ни са чуждестранни. По отношение на устойчивото развитие можем да вземем доста добри практики от колегите.“ След срещата в Швеция, работната група заминава за Корк, Ирландия, където ще посети Технологичния университет Munster.