СТРАНИЦИ

Ректорът на МУ-София участва в кръгла маса на тема „Пост-Ковид“

Във форум, част от инициативата „Лекарите, на които вярваме“ на в-к „24 часа“ ще участва утре акад. Лъчезар Трайков. 

Заедно с министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, доц. д-р Михаил Околийски от Офиса на Световната здравна организация в България, ръководителя на НЗОК проф. Петко Салчев, главния санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев, вирусолога проф. Радка Аргирова и проф. Ива Христова, директор на НЦЗПБ, ректорът ще обсъжда въпроси като: 

– Защо дългият постковид е най-голямото предизвикателство пред здравните системи?

– Как държавата може да помогне в ситуацията, когато разходите на осигурителната система растат заради мащаба на заразата и разнообразните прояви на вируса?

За първи път своите виждания за борбата с COVID ще споделят и новите директори на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и на УМБАЛ „Александровска“ – проф. Иван Поромански и д-р Атанас Атанасов.

По време на дискусията ще бъде пред ставено и последното издание на алманаха „Лекарите, на които вярваме“.

Тази година, освен имената и контактите на най-изявените 680 медицински специалисти у нас, в него има много информация за т.нар. дълъг постковид от различни сфери на медицината. Акад.Трайков участва от години в инициативата по селекцията и представянето на най-уважаваните от пациентите лекари у нас, която датира от 2011г.

Дискусията може да бъде проследена на живо на 5 октомври (вторник) от 11 часа на сайта на „24 часа“, както и на тяхната Фейсбук страница.