СТРАНИЦИ
обща снимка на наградените

Седем възпитаници на МУ-София с награди от Фондация „Еврика“

На тържествената церемония по награждаване на лауреатите на Фондация „Еврика” 2023/24 за постижения в науката и за най-добър млад мениджър, изобретател и фермер, награди получиха седем възпитаници на Медицински университет- София.
Гости на тържеството бяха вицепрезидентът на Република България г-жа Илияна Йотова, председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски, Добрин Иванов – изпълнителен директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България, зам.-ректорът на Медицински университет- София проф. Каролина Любомирова, зам.- ректорът на СУ „Св. Кл. Охридски“ д-р Мадлен Данова и зам.-ректорът на УНСС проф. д-р Цветана Стоянова.
Наградите за постижения в науката се връчват за двадесет и осми път, а церемонията бе открита и водена от доц. Владислав Божилов.
Оригиналната метална статуетка и диплом, както и удостоверенията на стипендиантите бяха връчени от г-жа Илияна Йотова. Тя благодари за поканата да присъства на това събитие с аудитория, която има мисия. Вицепрезидентът поздрави ръководството на фондацията „Еврика“, за амбицията и постоянството им, които успяха да направят възможно връчването на наградите за пореден път. Вицепрезидентът поздрави заместник-ректорите, като подчерта, че присъствието им доказва, че науката и университетското образование вървят ръка за ръка в името и с вярата в младите хора.
Стипендиантите на Фондация „Еврика” за учебната 2023/2024 г. от Медицински университет -София са както следва:


Именни стипендии в размер на 3 000 лева за постижения в овладяването на знания в областта на медицината и биологията на името на акад. Методи Попов получиха:
Трифон Попов и Любомир Гайдарски

Стипендии за носители на златни медали от международни олимпиади в размер на 2 000 лева:
Димитър Каразапрянов

Стипендии за носители на бронзови медали от международни олимпиади в размер на 1 600 лева:
Иван Георгиев Георгиев
Кирил Теодоров Тошев
Кръстьо Стоянов Драгинов
Никола Миленов Димитров


Във връзка с номинацията им, те бяха удостоени от МУ-София и Студентски съвет с парична награда от 500 лева, която им бе връчена на церемонията от зам.-ректора проф. Каролина Любомирова.