СТРАНИЦИ
проф. К. Любомирова открива денят на кариерата

Силен интерес към Деня на кариерата в МУ-София

Директори на най-големите университетски болници и частни компании участваха в Деня на кариерата, организиран от МУ-София вчера при силен интерес от страна на студенти, дипломанти и специализанти.

Центърът за кариерно развитие при МУ-София организира събитието за възпитаници на университета след дългогодишна пауза в такива инициативи с амбицията форумът да се развие в търсен и полезен за младите хора инструмент за ориентиране в професионалното им развитие.

Както подчерта ректорът, проф. д-р Бойчо Ланджов, в приветствието си, „Университетът трябва да поеме отговорността за кариерното насочване на студентите и дипломантите си, да стане мост между тях и работодателите, като им даде възможност да намерят подходящата позиция при подходящия работодател“ .

Инициативата бе подкрепена от Българския лекарски съюз (БЛС) в лицето на неговия председател д-р Иван Маджаров и от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ), представена на събитието от председателя г-жа Милка Василева. И двамата председатели подчертаха значението на продължаващото обучение за кариерното развитие на медицинските и здравни кадри.

Директорът на УМБАЛ „Александровска“ проф. Атанас Йонков, зам.-директорът на  УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ проф. Петранка Троянова, директорът на УМБАЛ „Св. Екатерина“ проф. Димитър Петков, директорът на Първа МБАЛ проф. Цветомир  Димитров и директорът на УМБАЛ Токуда Аджибадем Сити Клиник д-р Венелина Милева се обединиха в посланието, че възможности за кариера на медицинските и здравни кадри има и в България и то достатъчно добри, за да накарат младите хора да останат в родината си.

Представителите на фармацевтичната компания Гедеон Рихтер, маг.-фармацевт Анна Пенева, и на платформата Credoweb,  Албена  Хюбнер представиха своите организации и възможностите, които те дават на студентите за намиране на подходяща  и желана работа и работодател.