СТРАНИЦИ

Студенти от ФДМ учредиха Дентална Студентска Асоциация

Учредително събрание на Дентална Студентска Асоциация – София  се състоя на 07.06.2021г., в трета аудитория на Факултета по Дентална Медицина.

Учредители на новта асоциация са студентите Йоан Стоев, Афродита Наумова, Борислав Атанасов, Деница Николова и Александър Стоянов. Специални гости на събитието бяха деканът на ФДМ проф. Божидар Йорданов, проф. Лаура Андреева, доц. Емилия Карова, доц. Тодор Узунов, д-р Николай Шарков, проф. Христина Михайлова и доц. Антоанета Млъчкова.

На събранието бяха приети състав на Управителния съвет и устав. Йоан Стоев бе избран за председател, а негов заместник ще бъде Афродита Наумова. Срекретар на асоциацията е Борислав Атанасов, Деница Николова ще ръководи връзките с обществеността, а Александър Стоянов ще е касиер.

Своята подкрепа за развитието и дейността на новата асоцияция изразиха проф. Йорданов, д-р Шарков, доц. Узунов, доц. Карова и проф. Андреева, които пожелаха успех на ръководството.

Сред формулираните в устава цели на асоциацията са защита и отстояване правата и интересите на студентите по дентална медицина, подпомагане на научната, социалната и кръжочната им дейност, издигане на престижа на Факултет по Дентална Медицина и Медицински Университет – София, образованието по Дентална медицина в България и промотиране на оралното здраве.

Дейността на ДСА – София ще започне с началото на новата учебна година, когато студентите по дентална медицина от Медицински Университет – София ще имат възможност да се запознаят с асоциацията и да вземат участие в първите мероприятия. В близките седмици ще бъде поставено началото на подаването на молби за членство. За повече информация следете фейсбук страницата на асоциацията, а вашите въпроси и идеи можете да изпращате на sofia.dentalsa@gmail.com.