СТРАНИЦИ
Любомир Гайдарски и Иван Агушев

Студенти от МУ-София представиха България на световен конгрес, организиран от Харвард

Двама възпитаници на Медицински университет- София представиха достойно България на световен конгрес по спешна неврология, организиран от медицинския факултет на университета Харвард.

Любомир Гайдарски и Иван Ангушев бяха одобрени да представят 3 интересни, сложни и редки клинични случаи, които впечатлиха експерти от 25 държави. Те са и единствените студенти, които са имали презентация на престижния форум. За блестящото си представяне, освен овациите на специалистите, те получават и благодарствено писмо от организаторите.

„Това бе голяма чест и отговорност за нас. Бих желал да изразя благодарността си към Клиниката по неврохирургия към УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ за предоставените случаи. И по-специално на доц. Асен Хаджиянев за цялата помощ, напътствия и съвети, които ми предостави относно оформлението и представянето на сложните клинични случаи“, споделя Любомир
Гайдарски и добавя: „С Иван искаме да благодарим и на доц. Росен Калпачки и Клиниката по
Нервни болести към УМБАЛ „Света Анна“ за предоставения клиничен случай. Също така, искаме да благодарим на новия ректор на Медицинския университет-София, проф. Бойчо Ланджов, както и на Студентски съвет при Медицински университет-София за оказаната подкрепа на нашето участие в този престижен конгрес, където успяхме да представим не само нашия университет, но и цяла България!“.