СТРАНИЦИ

ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ НА ЗАВЪРШВАЩИТЕ СТУДЕНТИ ОТ ВИПУСК 2018 ВЪВ ФОЗ, МУ-СОФИЯ

Абсолвентите от випуск 2018 на Факултет по обществено здраве при Медицински Университет – София  получиха своите дипломи на тържествена церемония в киносалона на ВМА в присъствието на целия академичен състав на ФОЗ начело с декана проф. д-р Цекомир Воденичаров, дмн, родители и близки.

Официални гости на събитието бяха зам.-кметът на София Дончо Барбалов, председателят на БЛС д-р Иван Маджаров, Милка Василева – председател на БАПЗГ, директорът на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ проф. Захарина Савова, дм, председателят на Студентски съвет при МУ – София Видин Кирков, директорът на Филиала на МУ във Враца Доц. Павлинка Добрилова, дм.

„ Искам да вярвам, че в предстоящите години ще реализирате мечтите си, а в душата ви ще се запази онази непреходна признателност към вашите учители. В този тържествен ден не забравяйте и усилията на родители и близки, които пожертваха време, средства и енергия, за да ви подкрепят в избрания от вас професионален път“, каза в поздравителното си слово ректорът на МУ- София проф. Д-р Виктор Златков.

Общо 445 абсолвенти получиха своите дипломи. От тях 296 със степен бакалавър в специалностите Обществено здраве и здравен мениджмънт, Управление на здравните грижи, Медицинска сестра, Акушерка, Лекарски асистент и кинезитерапия. Магистрите са 149 в специалностите ОЗЗМ, УЗГ, стратегически мениджмънт на фармацевтичната дейност, трудова медицина и работоспособност, здравно и диетично хранене, медицинска рехабилитация и балнеология, медицинска козметика.