СТРАНИЦИ
обща снимка на наградените с ректорското ръководство

Тържествено бяха връчени наградите „Студент и преподавател на годината 2023“

Носителите на наградите „Студент и преподавател на годината“ на Медицински университет – София бяха обявени днес на официална церемония в Аулата на СБАЛАГ „Майчин дом“. Традиционният конкурс, провеждан ежегодно от Студентски съвет, отличи най-заслужилите студенти и любими преподаватели за 2023 година.

„Вие сте бъдещето на университета. Ние правим всичко възможно да излезете от тук добре подготвени и отлично да представяте нашия университет навсякъде по света. Убеден съм, че ще го направите с достойнство“, с тези думи се обърна към студентите председателят на Общото събрание акад. Ваньо Митев. „Има ситуации в живота, когато е редно усилията, които човек е положил, да бъдат оценени и зачетени публично и с необходимото уважение“, каза ректорът акад. Лъчезар Трайков в поздравлението си към присъстващите. Той поздрави всички отличени студенти и преподаватели и им пожела да сбъдват стремежите си, още много професионални успехи и удовлетворение от положените усилия.


Водещ на церемонията бе Захари Влайков от Студентския съвет към МУ – София. Той обяви победителите в отделните категории:


Студент на годината на Филиал „Проф. д-р Иван Митев“ гр. Враца –  ПАВЛИНА ТРИФОНОВА, специалност „Медицинска сестра“


Студент на годината на Медицински колеж „Йорданка Филаретова –  НАТАЛИЯ ГЕОРГИЕВА, специалност „Рентгенов лаборант“


Студент на годината на Факултета по обществено здраве „Проф. д-р Цекомир Воденичаров, дмн“  – ТЕОДОРА  КУМАНОВА, специалност „Медицинска сестра“

Студент на годината на Фармацевтичен факултет – МИКАЕЛА МОЛОВА, 5-ти курс


Студент на годината на Факултета по дентална медицина  – ТЕОДОРА БОНЕВА, 5-ти курс

Студент на годината на Медицински факултет – МАТЕЙ ПОПНИКОЛОВ


Голямата награда „Студент на годината на Медицински университет-София“ за 2023 година получи дипломанта от Медицински факултет МУСТАФА БАРЗЕВ.

Наградата му беше връчена лично от ректора акад. Трайков. „Уважаеми преподаватели, тази награда за мен е символ на това, което ме научихте, което ми дадохте и ориентирите, които поставихте на всеки мой неясен кръстопът, по време на моето обучение. За мен тя изобразява приказката как на пръв поглед една детска мечта, сред професионалисти като Вас, се превръща в реалност“, сподели Студент на годината 2023. 


След проведено гласуване в рамките на една седмица, на специално създадена платформа към сайта на Студентския съвет, студентите на МУ-София избраха любимите си преподаватели в отделните категории:


За ЛЮБИМ ПРЕПОДАВАТЕЛ НА МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ-СОФИЯ В ОБЛАСТТА НА МЕДИКО-БИОЛОГИЧНИТЕ НАУКИ, студентите избраха ПРОФ. Д-Р РАЙНА ГЕРГОВА, ДМ – Ръководител на Катедрата по медицинска микробиология.

„Изключително съм щастлива и благодарна за оценката, която получавам и това задължава още повече мен и моите колеги за нашето старание в бъдеще – да предаваме нашия опит и знания“, каза проф. Гергова при получаването на наградата. 
За ЛЮБИМ ПРЕПОДАВАТЕЛ НА МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ-СОФИЯ В ОБЛАСТТА НА МЕДИКО-КЛИНИЧНИТЕ НАУКИ е избран ДОЦ. Д-Р РУМЕН ДИМИТРОВ, ДМ – Ръководител на Катедрата по акушерство и гинекология.

Доц. Димитров благодари за оценката и високото признание, и пожела много успех на студентите за в бъдеще.


За ЛЮБИМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ НА МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ-СОФИЯ В ОБЛАСТТА НА МЕДИКО-СОЦИАЛНИТЕ НАУКИ бяха наградени:


ПРОФ. ГАЛИНА ЧАНЕВА, ДМ – зам.-декан на ФОЗ „Проф. д-р Цекомир Воденичаров, дмн“

и

ПРОФ. ВАЛЕНТИНА ПЕТКОВА-ДИМИТРОВА, ДФН, заместник-ректор на МУ-София

„Човек много се гордее и много трябва да се радва, когато получи наградата на студентите. В съвременния модел на обучение не само ние обучаваме студентите, а и те ни обучават и има на какво да се научим от тях. Това е един сложен и комплексен процес и съм много благодарна за тази награда“, каза проф. Чанева при получаването на отличието. Проф. Валентина Петкова също благодари за наградата и отправи призив към колегите си все така успешно да продължават да работят заедно, в името на Медицински университет – София. Тя пожела на всички присъстващи здраве, щастие, весели и уютни коледни и новогодишни празници.