СТРАНИЦИ

ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ НА АКАДЕМИЧНАТА УЧЕБНА ГОДИНА ЗА 103-ТИЯ ВИПУСК НА МУ-СОФИЯ

Старт на новата академичната учебна година 2020/2021 в Медицински университет – София тържествено бе даден днес на тържествена церемония. Официални гости бяха кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, министърът на образованието Красимир Вълчев, министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, председателят на БЛС д-р Иван Маджаров, членовете на настоятелството на МУ-София, директори на Университетските болници.

Зам.-ректорът по учебната дейност проф. д-р Каролина Любомирова поздрави присъстващите гости, студенти и преподаватели и даде думата на ректора на МУ-София акад. Лъчезар Трайков. „В тази необичайна за всички нас година, Медицински университет –София влиза в учебния процес с воля за модернизация и дигитализация на обучението. Пожелавам на всички студенти успех“, заяви в обръщението си към 103-тия випуск на най-старото медицинско училище в страната академик Трайков.

Първокурсниците, които тази година са 1167, бяха поздравени и от кмета на София г-жа Фандъкова. На добър час им пожелаха и министрите на образованието и на здравеопазването, както и председателят на Студентски съвет Видин Кирков.

За специалностите по медицина, дентална медицина и фармация студентите, които са преминали успешно кандидат-студентските изпити са 420, а пълните отличници са седем. По традиция те получиха лично от ректора подарък –стетоскопи и апарати за кръвно налягане. От тяхно име приветствено слово поднесе първокурсничката Дорина Попова.

Поздравителни адреси за новата академична година изпратиха от Комисията по образование в НС,  ректорът на Софийски университет и ректорът на Медицински университет- Пловдив.