СТРАНИЦИ

Тримата носители на Златен Хипократ за 2021 г. пред БНР

Випуск 2021 г. на Медицинския университет в София ще търси реализация основно в сферата на вътрешните болести – хирургия, ендокринология и образна диагностика.

Covid пандемията е дала отражение върху предпочитаните дестинации за кариерно развитие извън България на младите медици. С 8% в сравнение с предходния випуск са скочили нагласите за работа в европейски държави. Съответно с толкова е спаднал процентът на желаещите да се реализират в САЩ.
Завършват общо 274 българи като 53 от тях са с отличен успех, а трима са пълни отличници и ще получат наградата „Златен Хипократ“. Сред чуждестранните студенти има петима отличници.

Церемонията се състоя в зала 1 на НДК, а на нея присъстваха президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, премиерът на република България Кирил Петков, както и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Именно тримата студенти – д-р Лора Петрова, д-р Цветан Тончев и д-р Владимир Янев, които ще получат престижното отличие “Златен Хипократ“ разказват за себе си и образованието си в “Нашият ден“:
Вижте и чуйте повече ТУК