СТРАНИЦИ

Успешно приключи ски състезанието за “Купата на ректора” на МУ-София

Рекорден брой участници – 45 се включиха в ски състезанието за „Купата на ректора 2022”, което се проведе днес, 24 февруари, на писта №8 на Шилигарника, Банксо.

След повече от 7 години пауза, надпреварата отново зареди с настроение възпитаниците на университета, любители на зимните спортове

Състезанието беше открито със спускане по пистата лично от ректора, акад. Лъчезар Трайков. Заедно с него официални гости бяха председателят на Общото събрание на МУ-София акад. Ваньо Митев, деканът на Фармацевтичен факултет проф. Александър Златков, деканът на Факултета по дентална медицина проф. Божидар Йорданов, директорът на ДЕОС проф. Полина Балканска и ръководителят на Катедра ДЕОС проф. Добряна Сиджимова.  

За първи път на такова високо ниво университетът ни провежда подобна спортна инициатива. Това стана възможно благодарение на техническа и методическа помощ на дългогодишната ни състезателка по ски алпийски дисциплини Мария Киркова, която е участвала в 4 световни първенства и 4 зимни олимпийски игри. За добрата организация допринесоха и всички ангажирани от Департамента по езиково обучение и спорт към МУ-София.

Състезанието се проведе в четири категории – ски  гигантски слалом – мъже и жени, сноуборд – мъже и жени. 

При жените в дисциплината сноуборд първото място грабна Моника Александрова. При мъжете на първо място се класира Александър Александров, на второ Васил Даракчиев, а на трето Асен Златев.

В гигантския слалом при жените най-високо на стълбичката се изкачи Любомира Тулийска, на второ място е Ния Белчева, а трета стана Любомира Енчева. При мъжете първото място зае Венчо Дамянов, втори е Мартин Хаджиев, а трети Гиньо Ганев.

Всички призьори в отделните дисциплини получиха Купата на ректора 2022, а подгласниците  почетни грамоти.