СТРАНИЦИ

В Медицински колеж честваха деня на спешната медицинска помощ

Студентите и преподавателите от специалност „Парамедик“ в МК „Й.Филаретова“ към МУ-София отбелязаха 27 май – Световния ден на спешната медицинска помощ с тържество в салона на колежа. Ръководителят на специалността, г-жа Елена Георгиева, откри честването, след което проф. Каролина Любомирова, дм, зам.-ректор по учебната дейност на МУ-София, поздрави преподавателите и студентите от най-новата специалност в колежа по случай празника.

Приветствия отправиха и проф. Захарина Савова, дм,  директор на МК „Йорданка Филаретова“ и проф. Мая Визева, дм, ръководител на Учебен отдел.

Студентите от 3-ти курс предадоха знамето на специалност „Парамедик“ в ръцете на първокурсниците, с пожелание да не спират да учат и надграждат своите знания.

Третокурсниците Мария-Магдалена Петрова и Петър Иванов презентираха доклад на тема „История и развитие на спешната помощ“. Чрез интерактивна игра, студентите от първи курс показаха придобитите си досега знания, като отговаряха на въпроси, свързани със специалността. Отличилите се в играта получиха грамоти. Честването завърши със засаждане на цветя от студентите в градината в двора на колежа. Пожелаваме здраве и професионална удовлетвореност на бъдещите парамедици!