СТРАНИЦИ
Studenti na ski pista

За поредна година се проведе „Купата на ректора“

В петък се проведе традиционното ски състезание за студенти от МУ-София, „Купата на ректора“ в ски зона Банско. Лично ректорът, проф. Бойчо Ланджов направи първото спускане, а накрая връчи наградите на участниците. Организатор на спортния зимен празник, вклюващ състезанието и зимен лагер преди него е Департаментът по езиково обучение и спорт, със значимата подкрепа на Студентски съвет.

45 студенти от различните факултети и звена на университета показаха уменията си на пистата в надпревара за отличията в различните категории. Ето и победителите:

Мъже:

1. Християн Стойков, ФДМ

2. Николай Костов, ФДМ

3. Филип Трендафилов, МФ

Жени:

1. Анета Христева, ФОЗ

2. Симона Цекова, МФ

3. Любомира Тулийска, ФФ

Беше учредена нова категория „Изгряваща звезда“ за напълно начинаещи, придобили ски уменията си в рамките на спортния лагер. Там бяха отличени Йоана Петрова от Медицински факултет и Стойчо Шопов от Фармацевтичен факултет.

Освен ректора на МУ-София проф. Бойчо Ланджов, награди на отличените връчваха също и председателят на ОС акад. Ваньо Митев, зам.-ректорът проф. д-р Каролина Любомирова, деканът на Медицински факултет проф. д-р Димитър Буланов, деканът на Факултет по дентална медицина проф. д-р Божидар Йорданов, деканът на Фармацевтичен факултет проф. Александър Златков, деканът на Факултет по обществено здраве „Проф. д-р Цекомир Воденичаров, дмн“, доц. Александрина Воденичарова и главният секретар на МУ-София д-р Видин Кирков.

В рамките на събитието, ректорът проведе и среща със студентите, на която бяха обсъдени очакванията и впечатленията им от обучението и студентския живот в университета.

Честито на всички наградени!