СТРАНИЦИ

МУ-София в престижна световна класация на университетите

Обучението по медицината в МУ-София е сред най-добрите програми в света. Това показва рейтинговата система на изследователския институт „Куакуарели Симъндс“, която е сред най-престижните в света.

Класацията на „Куакуарели Симъндс“ предоставя независим сравнителен анализ за представянето на 13 883 университетски програми в 1440 университета, включващи 51 академични дисциплини и 5 широки факултетски области.

В 11-ото й издание МУ-София отбелязва лек напредък в сравнение с миналата година. Тази година Медицинският университет – София се появява на 601 – ва позиция в областта на медицината.

На първите три места в света в общата класация са Масачузетският технологичен институт, Станфордския университет и Харвардският университет.

Ръководството на МУ-София приема с гордост включването на университета на 601-во място в престижната класация 2021 QS WORLD UNIVERSITY RANKINGS по тематични области, защото това е признание за постиженията ни в областта на образованието по медицина. Ръстът в трите основни критерии е допринесъл за класирането на нашето учебно заведение в световната топ листа на университетите, разработвана от института „Куакуарели Симъндс“ (QS) – това са академична репутация, брой цитирания и H-индекс. Тежестта на критериите е съответно 40%, 25% и 25%.