СТРАНИЦИ

Учебни материали

ПРИВЕТ, ПЪРВОКУРСНИКО!

Вече си част от МУ – София. 

Вече си един от нас!

Приеми нашите искрени поздравления за това ти постижение. Създадохме този Наръчник с единствената цел – да направим първите ти стъпки в студентството по-леки и да ти дадем информацията, която ще ти бъде от полза, поне в началото.

УЧЕБНИЦИ И УЧЕБНИ МАТЕРИАЛИ

Най-често учебниците и учебните материали се препоръчват от преподавателите, при които сте.

БИБЛИОТЕКАТА - НАЙ-ПОСЕЩАВАНОТО МЯСТО ПО ВРЕМЕ НА СЕСИЯ

Като студент в МУ-София ще имаш достъп до ресурсите на Централна медицинска библиотека (ЦМБ) – най-голямата специализирана библиотека в областта на медицината в страната. В нея ще намериш голямо количество медицинска литература, ще можеш да ползваш Интернет безплатно и да получиш достъп до световни онлайн бази данни.

Сградата на ЦМБ се намира в двора на Александровска болница, в дясно от главния вход на ул. „Св. Г. Софийски“, след сградата на Вътрешна клиника.

С фонд от над 300 000 тома български и чуждестранни печатни книги, учебници, списания, дисертации и други, библиотеката предлага литература за четене на място в своите просторни и удобни читални, както и някои учебници за заемане за дома. Издава 10 научни, рецензирани списания. Предоставя редица информационни справки, които могат да са ти от полза при писането на курсови работи, дисертации и др. 

Регистрацията става в библиотеката срещу заверена студентска книжка и лична карта.